Otelinizin müşteri hizmetlerini kişiselleştirmenin 4 basit yolu

 Otelinizin müşteri hizmetlerini kişiselleştirmenin 4 basit yolu
Otelinizde müşterilerinizin hafızasına kazınacak özgün yöntemler geliştirebilirsiniz. Müşterilerinizin hem kendileri için hem de çevrelerine önerebilmek için ilk akla gelenlerden olacaksınız.


TurizmGüncel 
Otelinizin deneyimini geliştirmek için en hızlı ve ucuz yol; yeni moda cihazlara yatırım yapmak, baştan sona otel mobilyalarını yenilemek veya daha fazla personel çalıştırmak değildir.
 
Müşterilerinizi konaklamasında memnun etmenin gerçek anahtarı, kişisel müşteri servisinizle sağlayacağınız özgün hizmetlerinizle onları evde hissettirmektir. İşte size birkaç basit öneri:
 
UÇUŞU GECİKEN MİSAFİRİ UPGRADE EDİN
 
Uçuş gecikmeleri her zamankinden daha sık görünmektedir. Günün her dakikasında binlerce uçuş gerçekleşiyor. Misafirlerinizin eksik, huysuz ve sinirli bir şekilde gelmelerine artık sık sık rastlanıyor. Neden onlara ücretsiz yükseltme verilmesin?
 
Birini upgrade etme maliyeti kesinlikle minimaldir. Süreci doğru yöneterek, mutlu ve tesisiniz tekrar tercih eden bir müşteriye sahip olursunuz. Dahası, bu müşteri otelinizle ilgili çevresine olumlu değerlendirmelerde bulunur, TripAdvisor gibi değerlendirme sitelerinde otelinizle ilgili fantastik yorumlar yazar. Kısacası upgrade edilen müşteri, sizin için aynı zamanda bir pazarlama elçisi olur.
 
ODAYA, EL YAZISIYLA “HOŞGELDİN” NOTU BIRAKIN
 
Nereye giderseniz gidin, kurumsal, kuru ve kişiliksiz hale gelen bir dünyada müşterilerinize el yazısıyla yazdığınız bir karşılama notu, insanların takdir edeceği sıcak, insani bir dokunuştur. Yazınız, edebi bir eser veya özellikle esprili olmak zorunda değil.
 
Eğer yapabilirseniz özel bir karşılama notu yazmayı dene. Örneğin, konuklar bir yıldönümü ya da herhangi bir kutlama için kalıyorsa, bunu değerlendirin. Eğer birinin doğum günü olduğunu fark ederseniz, bir sürpriz olarak odaya ekstra bir şeyler bırakın.
 
OTELİNİZE YEREL UNSURLAR EKLEYİN
 
Misafirler otele geldiğinde, onlar, başka herhangi bir yerde de bulabilecekleri bir karbon kopya istemezler. Odalarında sadece birkaç saat geçiren iş seyahatindeki müşteriler için bile yerel dokunuşlar takdir toplar, çabalarınız karşılıksız kalmaz.
 
Örneğin, müşterilerinizi en iyi yerel şarapla karşılayabilirsiniz. Tatilciler için en iyi yerel noktaların işaretli olduğu özel turist rehberleri oluşturun. Dekor, yerel bir sanatçının dokunuşlarıyla eşsiz hale gelebilir. Küçük değişiklikler, büyük zincir otel yöneticisi olsanız bile, muhteşem bir etki yapabilir.
 
BİRAZ DAHA İLERİ GİDİN
 
Müşteriler her zaman kendileri için harcanan ek bir çabadan hoşnut olur. Eğer çocukları olan müşterilerinizin biraz sıkıldığını fark ederseniz. Onlara ailece oynayabilecekleri bir oyun konsolu sistemi veya kurulu bir masa oyunu sunabilirsiniz. Müşteriniz kahvaltı saatini kaçırdığında ona bir istisna uygulayın ve atıştırmalık bir şeyler verin. Çalıştırdığınız personel, müşterilerinizle yakndan ilgilenen ve onlara göz kulak olan kimselerden oluşmalı. Sonrasında müşterilerinize kişisel hizmet sunmak daha kolay olacaktır.
 
Ekstra çabanızın size tek bir dolar maliyeti olmasa bile, insanlar onlar için harcadığınız ek çabayı takdir edeceklerdir. Bu da, insanların hafızasında yer edecektir. Tüm bu yöntemlerin uygulaması son derece kolaydır ve cüzdanınızı hafifletmez. Sadece müşterilerin deneyimlerini iyileştirebilmek için otelinizi nasıl kişiselleştirebileceğinize odaklanmaya başlayın. Alışkanlıklarınızın dışına çıkın ve her defasında yeni bir şeyler deneyin. Hayal gücünüzü kullanın!
 


Bu Haber 18.10.2014 - 13:38:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem 19.10.2014 - 10:49

    Bu turizm gazetelerinde yayınlanan yabancı sitelerden alınmış yazılar (Kaynak da belirtilmemiş) çok komik ve bizim turizm gerçeklerimizle pek örtüşmüyor. Bu daha ziyade gecelik bb 150200 dolar a satan büyük ve lüx şehir otelleri için yazılmış bir yazı. 34 aya sıkışan sezonda p.p. 2030 € ai fiyata güç bela pazarla, sonra konsept harici ücretsiz oyun konsolu ver, ücretsiz room upgrade ver, ücretsiz şarap ver vs.vs. Sezon sonu oluşan zararı da turizm gazeteleri karşılasın :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.