Kamu hastaneleri de sağlık turizmine girdi

 Kamu hastaneleri de sağlık turizmine girdi
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, sağlık turizmi atağına geçti. Yabancı dil bilen 17 personel istihdam eden kurum uluslararası sağlık fuarlarına da katılıyor. Hedef 2 milyon turist ve 20 milyor dolar döviz.

 
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, kamu hastanelerinde sağlık turizmi atağına geçtiklerini bildirdi. Sağlık turizminin deniz-kum-güneş turizmine iyi bir alternatif olduğunu ve 12 ay yapılabileceğini belirten Taş 2023 yılında 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar döviz hedeflediklerini belirterek, "Bu rakama ulaşmak için canla başla çalışıyoruz. Hastane standartlarımızı hızla yukarıya çekmeye devam ediyoruz. Sağlık personelimizin deneyimi ve bilgisi ise çok iyi. Geriye bir tek sağlık turizmi için yabancı hastayı getirmek kalıyor. Bunu için de Almanya'dan bile yoğun ilgi var" diye konuştu. 

DİL BİLEN PERSONEL 
 
Bölgedeki kamu hastanelerinde dünya standartlarında hizmet verdiklerini belirten Dr. Taş, "İlk olarak 6 hastaneye Arapça, İngilizce, Almanca ve Rusça bilen 17 personel aldık, göreve başladılar. Danışmanlar 7 gün 24 saat telefonla dünyanın dört bir yanından arayan yabancı hastalara hastane hakkında bilgi veriyor. Tedavi için gelmek isteyen hastalara nasıl gelecekleri ile ilgili bilgi verip randevuları ayarlanıyor" dedi. Polonya'dan seyahat acentelerinin de sağlık turizmi için kendilerini başvurduklarını açıklayan Taş, bunun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bizde sağlık sistemi dünya standartlarında. Bizdeki fiyatlar ise ABD gibi ülkelerden üçte bir daha ucuz. Bu nedenle Ruslar, Araplar ve Avrupalılar sağlık turizm projemize yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.
 
12 BİN TURİSTE BAKTIK 
 
Antalya'ya yılda 13 milyon civarında turist geldiğini ve bunlardan 12 bininin hastanelere gelerek muayene olduğunu belirten Dr. Taş "Bu insanlar Antalya'daki kamu hastanelerinden fazlası ile memnun kaldı. Önümüzdeki yıl 20 bin civarında turistin hastanelerimize geleceğini tahmin ediyoruz. Biz buna turistin sağlık bakımı diyoruz. Bu nedenle sağlık turizminde atılım yapmalıyız" dedi. 
 
SAĞLIK ATEŞELERİ OLACAK 
 
Yabancı ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklarda Sağlık Ateşe biriminin de kurulacağını açıklayan Taş, "Bunun için Turizm Bakanlığı ile görüşmeler yapıyoruz, Bu ateşeler yabancı hastalara 7 gün 24 saat bilgi verecek. Onların tedavi için Türkiye'ye sorunsuz gelmesini sağlayacak" dedi. 
 
MOSKOVA'DA MEDSOW FUARI
 
Genel Sekreter Taş, sağlık turizmi için Moskova'da yapılan Medsow Fuarı'na katılarak Rus turizm acentelerine bilgi verdiklerini açıkladı. Açtıkları standa Rus acentelerin yoğun ilgi gösterdiğini ve Rusların kendileri ile protokol imzalamak istediğini de belirten Dr. Taş, "Bilindiği gibi Rusya'nın 150 milyona yakın nüfusu var. Bu insanlardan 40 milyona yakını ise bir şekilde hastanelere gidiyor. Rusların bir kısmı bile tedavi için bize gelse milyarlarca lira ülkemize döviz kazandırırız. Biz şimdi alt yapıyı ve sistemi kuruyoruz. Temelleri atıldı. Ruslar projeye yoğun ilgi gösterdiler" diye konuştu. (Sabah)
 


Bu Haber 18.10.2014 - 09:44:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.