Dev tur operatörü TUI bir şirketini daha satıyor

 Dev tur operatörü TUI bir şirketini daha satıyor
Avrupa’nın en büyük seyahat grubu TUI, uzman tatil kolu Travelopia’yı (eski adıyla TUI Specialist Group) satışa çıkaracağını açıkladı. Dev tur operatörünün lüks, macera ve eğitim tatilleri satan kolu olan Travelopia’yı 500-600 milyon euroya satması bekleniyor.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler

TUI’nin, bünyesinde Jetsave, Citalia, Austravel, Sunsail ve Hayes & Jarvis’in de dahil olduğu 50’ye yakın marka bulunan; lüks, macera ve eğitim tatilleri satan Travelopia’nın satışı için Citigroup’a yetki verdiği belirtiliyor. TUI haberi doğrularken, Citi’nin ise konuya dair yorum yapmaktan kaçındığı ifade ediliyor. 

Travelopia’nın satışı için önümüzdeki haftalarda başlayacak satış görüşmelerine özel sermaye fonlarının yanı sıra, diğer uzman seyahat gruplarının da katılacağı belirtiliyor. 

Konuya dair bir açıklama yapan Travelopia CEO’su Will Waggott, anlaşmanın 2017 yılının başlarında sonlanacağını umduğunu ifade etti. 

'TUI 500-600 MİLYON EURO İSTEYECEK'

TUI’nin Travelopia biriminin yıllık cirosu yaklaşık 1.5 milyar euro; vergi, faiz ve amortisman öncesi karı ise 48 milyon euro civarında. 

Uzmanlara göre, TUI’nin, Travelopia’nın satışı için ilgililerden 50 milyon euroya yakın olan bu karın 10-12 katını talep etmesi bekleniyor. Bu da birimin 500-600 milyon euro arasında bir fiyata alıcı bulacağı anlamına geliyor. 

FRITZ JOUSSEN 'SİNERJİ EKSİK' DEMİŞTİ

TUI, bu yılın mayıs ayında o zamanki adıyla 'Specialist Group' olan uzman tatil kolunu satışa çıkaracağını açıklamıştı. Specialist Group'un adı bu kararın ardından hızlı bir şekilde Travelopia olarak değiştirilmişti. Karara dair bir açıklama yapan TUI CEO'su Fritz Joussen, ''Specialist Group (Travelopia) bünyesinde oldukça önemli markalar var. Ancak hiçbiri TUI'nin adını, IT sistemini, gemilerini ya da uçaklarını kullanmıyor. Bu sinerji eksikliği bizi bu kararı almaya itti.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan, TUI'nin Travelopia bünyesindeki 50'den fazla marka arasında sadece, kış operasyonlarında koltuklarını doldurmasına yardımcı olan Crystal Ski ile Thomson Lakes & Mountains markalarını elinde tutacağı belirtiliyor.
 

 
 



Bu Haber 23.09.2016 - 19:30:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.