Atilla Sedat Düzgün: Paket tur mevzuatında sıkıntı var

 Atilla Sedat Düzgün: Paket tur mevzuatında sıkıntı var
BKM Turizm Genel Müdür Yardımcısı Atilla Sedat Düzgün, hem şirketiyle ilgili projeleri hem de sektörle ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlattı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

BKM Tur’un yüzde 50’sini Uzakdoğu pazarından elde eden bir firma olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Sedat Düzgün, bu yıl bin farklı tur programıyla 65 ülkeye yönelik paketler hazırladıklarını söyledi.

SATIŞLARIMIZI YÜZDE 20 ARTIRACAĞIZ

Diğer tur operatörleri gibi ürünleri tamamen bir tur operatöründen satın almak yerine bazı faaliyetleri kendi bünyelerinde çözmeyi tercih ettiklerini belirten Düzgün, “Bu yıl belli bir karta yüklenmek yerine bütün kartlara aynı imkanı vermek gibi bir strateji geliştirdik. Bunun da satışlarımızı yüzde 20 oranında artıracağını düşünüyoruz” dedi.

PAKET TURLARDA SIKINTILAR VAR

Kültür ve paket turlarda son dönemde yaşanan sıkıntıların olduğunu dile getiren Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sanayi ve Gümrük Bakanlığı’nın paket tur mevzuatıyla Maliye Bakanlığı’nın kriterlerinin çakışması, bu noktada acentelerin çaresiz kalmasından dolayı biraz kültür turlarını askıya aldık. Paket turlarıyla ilgili mevzuat tam olarak belli değil. Diyelim ki Kurban Bayramı’nda 500 koltuk aldık. Müşterinin 7 gün öncesinden iptal hakkı var. Ne yapacağız?

KÜLTÜR TURLARINA DARBE VURACAK

Bu kültür turlarına da büyük darbe vuracak. Bu konuda öncelikle TÜRSAB’dan yardım bekliyoruz. TÜRSAB’ın seyahat acentelerine şekil ve yön vermesi gerekiyor. Tabi, tüm bunlara ragmen biz

bir ay içinde Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde 25 ayrı kültür programıyla müşterilerimizin karşısına çıkacağız.”


Bu Haber 02.03.2015 - 15:54:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.