Vergi cezalarında indirim gündemde

Vergi Konseyi Başkanı Fatih Dural, Vergi Usul Yasası’nda değişiklik için vergi cezalarında indirimi gündemlerine aldıklarını söyledi. Dural, mükellefe her vergi için ayrı ayrı ceza kesildiğini ve bu yüzden 12 kat ceza ödendiğini söyleyerek bunu tek cezaya indirmeyi hedeflediklerini vurguladı.


Vergi cezalarında önemli değişiklikler gündemde. Vergi cezalarının düşürülmesi, ödenebilir bir hale getirilmesi, bir suçtan dolayı defalarca ceza kesilmemesi planlanıyor. Ayrıca denetim raporları yazılırken ispat yükümlülüğünde değişikliğe gidilecek.

Vergi Konseyi Başkanı Fatih Dural, Vergi Usul Yasası’na yönelik yaptıkları çalışmaların ayrıntılarını Hürriyet’e anlattı. Vergi Konseyi değişiklik önerilerini hazırlayacak ve Maliye Bakanlığı’na rapor verecek. Maliye Bakanlığı da önerileri benimserse yasa tasarısı hazırlayarak önce Bakanlar Kurulu’na sonra da Meclis’e sunacak. Fatih Dural, vergi sistemindeki cezaların katlanılabilir ve ödenebilir olmadığını bu nedenle de yüzde 80-90’lara varan uzlaşmalar yapıldığını, af yasaları çıkarıldığını söyledi. Her vergi için cezanın ayrı ayrı uygulandığına dikkat çeken Dural, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV için aynı cezanın her bir vergi için 3 kat olarak uygulandığını söyledi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 09.04.2018 - 09:42:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.