Operatörlerle belediye anlaşamadı, olan vatandaşa oldu

Belediyelerle mobil iletişim operatörlerinin ‘baz istasyonu’ kavgalarına bir yenisi eklendi.


İstanbul Avcılar’daki mobil iletişim operatörlerinin baz istasyonlarının kabloları Avcılar Belediyesi tarafından kesildi. Gerekçe ise operatörlerin kurdukları bazı baz istasyonlarının ruhsatsız olması. Avcılar Belediyesi’nin bu uygulamasından sonra mobil iletişim operatörleri ayağa kalktı. Ortak bir açıklama yapan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, bir rant olduğunu ve vatandaşların haberleşme hürriyetinin engellendiğini ifade etti. Avcılar’da baz istasyonu kablolarının kesilmesi sonucunda olumsuz etkilenen ise vatandaş oldu. Binlerce vatandaşın mobil interneti kesilirken, sesli görüşme ve kısa mesaj gibi iletişim olanakları devre dışı kaldı.
 
‘TAHRİP EDİLDİ’
Avcılar Belediyesi’nin bazı baz istasyonlarının kablolarını kesmesi sonucu Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’dan yapılan ortak açıklamada şunlar denildi:
 
 “Son günlerde Avcılar Belediyesi sınırları içerisinde yıllardır hizmet sunan, ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetlenen baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz müdahaleler (baz istasyonlarının tahribi, kablolarının kesilmesi gibi yöntemlerle) sonucunda binlerce vatandaşımız internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz durumda bırakılmıştır. Anayasamızın 22. maddesinde ‘Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir.’ ibaresiyle güvence altına alınan haberleşme özgürlüğünü ve bir kamu hizmeti niteliğindeki haberleşme hizmetini bazı rant hesapları uğruna engellemeye yönelik bu girişimlere karşı hukuki adımlar kararlılıkla atılmakta olup telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara mahal bırakılmaması adına devletimizin ilgili tüm kurumlarına gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.” (Hürriyet)


Bu Haber 06.08.2018 - 09:26:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.