Japon teknoloji devi büyük zararda

Elektronik devi Toshiba, 3,4 milyar dolar zarar etmesi ve nükleer yatırımlarından da 6,3 milyar dolar zarar etmeyi beklediğini bildirmesinin ardından istifa depremiyle sarsıldı.


Japon teknoloji devi Toshiba’da sular bir türlü durulmuyor. Tokyo merkezli şirket önce 2015 yılının temmuz ayında muhasebe skandalıyla sarsıldı. Şirketin Üst Yöneticisi Hisao Tanaka, şirket kazançlarının şişirildiğini ortaya koyan skandalın patlak vermesi üzerine istifa etmek zorunda kaldı. Tanaka, gerçekleştirilen denetimlerde şirketin altı yıl boyunca kazançlarını abarttığı sonucuna varması üzerine basın mensuplarının önünde saygıyla boyun eğerek istifa etmişti. Hafızalara kazınan istifanın ardından yaklaşık iki yıl sonra Toshiba CEO’su Shigenori Shiga, şirketin milyar dolarlık kaybının ardından istifa ettiğini duyurdu.
Şirket salı günü beş saatlik bir geçikmenin ardından mali rapor sonuçlarını açıkladı. 2017 Mart ayına kadarki mali yılda 3.4 milyar dolarlık zarar edildiği duyuruldu. Ve ABD’deki nükleer işletmeden de en az 712.5 milyar yen (6.3 milyar dolar) zarar beklediğini açıkladı. Bu durum bazı analistlerin şirketin geleceğinin risk altında uyarılarını yapmasına neden oldu.

Bazı nükleer uzmanlar göre ise Toshiba’nın nükleer yatırımlarında finansal zorluklar yaşaması büyük fotoğrafta nükleer santrallerin geleceğini de olumsuz etkileyebilir. Haberin devamı>>>


Bu Haber 16.02.2017 - 09:46:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.