İflas eden şirketten ev alanlara ikinci şok

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya getirdi. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikler, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması nedeniyle yıllarca sürecek bir davayla karşı karşıya kaldı.


İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan’ın iflasını açıklamasının ardından, İnanlar’dan ev alanlar büyük bir şokla karşılaştı. İnan, Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarda konkordato ilan edeceğini açıkladı.

Dünya gazetesinden Leyla Bilgili'nin haberine göre Dumankaya ve Fi Yapı’da maketten ev alanlar farklı sorunlarla boğuşurken İnanlar İnşaat’tan ev alanlar ise kredi oyunu ile karşı karşıya kaldı. Evlerini teslim alan, hatta evlerde oturan malikler tapularını üzerlerine almak için harekete geçince, şirketin borç yüküyle karşılaştılar. Malikler, şirketin mortgage yani konut kredisi yerine ‘proje kredisi’ kullandırmasında bundan dolayı tapularını almak için 510 milyon liralık borcun çözülmesi süreciyle uğraşacaklar. 12 projede sayıları 870 bulduğu ifade edilen mağdurlar dün itibariyle mahkemeye giderek dava açtılar. Ancak sürecin çözümünün en az 3-4 yıl bulması bekleniyor. Haberin devamı>>>


Bu Haber 19.04.2018 - 09:17:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.