Genç kızı katlettiği silahı internetten almış

Sosyal medya hesabında ‘Gizli bir platonik sapığım var. Sokağa çıkmaya korkuyorum’ diye yazan lise öğrencisi Helin Palandöken’i (17) pompalı tüfekli öldüren, 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin (21) dün çelik yelekle götürüldüğü mahkemece “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklandı. Helin'i katleden caninin olay günü teslim aldığı tüfeğin, yurtdışından internet üzerinden sipariş verilerek getirildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi. İşyeri sahibi "Bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. Kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği belirtiliyor.


Helin’in cenazesinde konuşan bir öğrenci, “Helin gözlerini kapattı, o şahıs karnına ateş etti” dedi. Olay sırasında yaralanan ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen lise öğrencilerinden Cemil Yıldız’ın (17) tedavisine devam edilirken, Deniz Morsümbül ise (18) taburcu edildi.

HEM ÇİÇEK HEM TEHDİT
Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim ve Teknoloji alanında okuyan Helin Palandöken’in okul arkadaşı Enis Koç, “Olay yakınımda oldu. Kırmızı bir arabadan inip ‘selam gençler’ dedi. Sonra ateş açmaya başladı. Bu kişinin Helin’i daha önceden de rahatsız ettiğini duydum. Okula gelip çıkışını bekliyordu” dedi.

Palandöken’in ismini vermek istemeyen bir sınıf arkadaşı ise “Helin bir yıl boyunca arkadaşlık yaptığı bu çocuktan okulun açılmasıyla ayrıldı. Çocuk sürekli rahatsız ediyordu. Helin, Tuzla Belediyesi’nde staj yapıyordu. İşyerine çiçek yolluyormuş. Tehdit de ediyormuş. İş çıkışları bekliyormuş. Helin korktuğunu bize anlatıyordu” dedi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 15.10.2017 - 09:26:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.