Erdoğan: İsteyen herkes parasını yurt dışına çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum" sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, "Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırması ile ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir" dedi.


AK Parti Muş İl Kongresi'nde, "Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerine açıklık getirdi.

"Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Mal varlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurt dışından yatırımcı çekmenin yanında yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz" ifadelerini kullandı.


Bu Haber 05.12.2017 - 09:13:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.