Ege Denizi depremlerle sarsıldı

Ege Denizi’nde Karaburun açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in yanısıra aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok batı ilinde hissedildi. Depremden etkilenen Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adalarında bir kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi ise yaralandı.


Ege Denizi'nde dün saat 15.28 sıralarında şiddetli bir deprem oldu. Sarsıntının merkez üssünün İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığında, 6,96 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6,3 olarak açıklarken; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 6,2 olarak duyurdu.

Sözkonusu depremin ardından en büyüğü 4.9 olan 33 artçı sarsıntı meydana geldi.

Deprem; İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin batısındaki neredeyse bütün illerde hissedildi. Sarsıntı Çanakkele, Bursa, Manisa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın, Kırklareli, Kütahya, Yalova, Bursa, Edirne ve Tekirdağ'da paniğe yol açtı. 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedildi.

YUNANİSTAN'DA CAN KAYBI

Türkiye'de can ve mal kaybı olmazken, depremden ciddi şekilde etkilenen Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adalarında bir kadın hayatını kaybetti, on kişi ise yaralandı. (NTV)


Bu Haber 13.06.2017 - 09:23:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.