Dünyanın beklediği o görüşme gerçekleşti

Yakın tarihin en çok beklenen, en sıradışı olarak görülen zirvesi başladı. ABD Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Lideri Kim Jong-un yaklaşık 40 dakika baş başa görüştü. Tarihte ilk kez bir KDHC Lideri, ABD Başkanı ile bir araya geldi. ABD Başkanı Trump, tarihi zirvede yaptığı baş başa görüşmesini, "Zirve çok çok iyi gidiyor; (iki ülke arasındaki) ilişki harika." sözleriyle nitelendirdi.


Görüşme öncesinde ABD Başkanı Trump ile KDHC lideri Kim, zirvenin yapıldığı Singapur'un Sentosa Adası'ndaki Capella Otel'de kameralar karşısında el sıkıştı.

İki lider, Sentosa Adası'nda ABD ve KDHC bayraklarının önüne kurulan kırmızı halıda birbirlerine doğru yürüdü, kuvvetlice el sıkışarak poz verdi.

Yerel saatle 09.00 civarında ABD ve KDHC bayraklarının önünde tokalaşarak objektiflere poz veren iki lider, daha sonra baş başa görüşmeyi yapacakları odaya beraber geçti.

Görüşmenin yapıldığı odaya gelişlerinde bir kez daha kameralara poz veren Trump ile Kim, basın mensuplarına kısa açıklamalar yaptı.

Trump ve Kim'in inişli çıkışlı ilişkisi, son 18 ay içinde hakaretlerden savaş tehditlerine kadar uzanmıştı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 12.06.2018 - 08:40:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.