Çavuşoğlu ve Pompeo görüştü, ilk açıklamalar geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında saat 07.30'da Singapur'da başlayan ikili görüşme sona erdi. Görüşme sonrasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "son derece yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim" dedi. Pompeo’nun ise görüşme sonrasındaki ilk sözleri, “yaptırımlar Rahip Brunson’un ülkeye dönüşü konusunda ne kadar ciddi olduğumuzun bir göstergesi" oldu.

 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı. Kritik görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:
 
"Biraz önce Pompeo ile bir görüşme gerçekleştirdim. Önce şunu söylemek isterim, ülkeler arasında sorunlar olabilir, görüş ayrılığı da olabilir. Fakast biz Türkiye olarak her zaman diplomasiyle diyalogla mutabakatla çözmeyi arzu ettik. Yaklaşımımız da her zaman böyle oldu. tehdit diliyle ve yaptırımlarla hiçbir sonuca varılamayacağını da başından beri söyledik, bugün yine tekrarladık. Bunun da iyi şekilde anlaşıldığını düşünüyoruz.
 
Görüşmede, var olan sorunları nasıl çözeceğimizi, nasıl adım atacağımızı değerlendirdik. Son derece yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Bir görüşmede bu krizlerin hepsinin çözülmesi beklenemez."
 
POMPEO: CİDDİ OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ
 
Görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Pompeo ve Çavuşoğlu'nun iki ülke arasındaki sorunları çözmeye yönelik çalışmaya devam etme konusunda anlaştığını açıkladı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise "Türkiye'ye yönelik yaptırımlar ABD'li rahibin iadesi konusunda çok ciddi olduğumuzun göstergesi" dedi. (Hürriyet)


Bu Haber 03.08.2018 - 09:52:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.