Binali Yıldırım: 2018 kolay olmayacak

TÜSİAD YİK’in onur konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına 2018’in kolay bir yıl olmayacağını dile getirerek, “Bunun farkındayız, gereken tedbirleri alıyoruz, büyümeden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım, 2018 için “büyük kriz kapıda” laflarının dolaştığını belirterek, “2018 doğru, kolay olmayacak. Bunun farkındayız. Ülkemizin bugüne kadar kazanımları, istikrar güven sayesinde 2018’de de inşallah büyüme devam edecek. Gereken tedbirleri alıyoruz. Tedbirler kısa sürede etkisini gösterecek” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Yıldırım, üçüncü ve dördüncü çeyrekte büyümenin çift haneli olmasına şaşırılmaması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Yıl sonu itibariyle 6 ile 7 arasında bir büyümeyi de gerçekleştirecek. Kriz senaryolarını ters yüz ettik. ‘2018 zor yıl olacak. Büyük kriz kapıda’ gibi laflar söyleniyor. 2018, doğru kolay olmayacak. Bunun farkındayız. Ama ülkemizin bugüne kadar kazanımları, istikrar, güven sayesinde 2018’de de inşallah büyüme aynen devam edecek. Gereken tedbirleri alıyoruz. Bu tedbirler kısa sürede etkisini gösterecek. Biz özel sektörümüze ekonomimize güveniyoruz bunu.”

Hükümetin ekonomi için gerekli tedbirleri aldığını ve bunların etkilerinin görüleceğini vurgulayan Yıldırım, “2018 yol haritamızı hazırlıyoruz. Türkiye’nin kalkınmasına kamu bir katkı sağlıyorsa, özel sektör 8 katkı sağlıyor. Sizleri meseleye dahil etmeden bunların yapılması söz konusu olamaz. Yol haritasını birlikte yapacağız. Reformları yapmaya devam edeceğiz, vergi reformu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz” diye konuştu. Haberin devamı>>>


Bu Haber 08.12.2017 - 08:54:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.