AB liderlerine Trump mektubu: Eğer AB dağılırsa...

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB ülkelerinin liderlerine bir mektup yolladı.


Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerine yolladığı mektupta Donald Trump yönetimindeki ABD'nin politikalarının Rusya ve Çin'e yaklaştığını söyledi ve Avrupa ülkelerinin bu üç süper güç  tarafından domine edilmemesi için birlik çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği'nin 60 yıllık tarihindeki en önemli mücadelelerden biriyle yüzleştiğini belirten Tusk, 'zorlayıcı Çin', 'agresif Rusya' ve radikal İslam'ın Ortadoğu ve Afrika'da yarattığı anarşi ortamının Avrupa Birliği'nin önündeki en önemli tehditler olduğunu söyledi. Tusk mektubunda, "bunlarla birlikte yeni Amerikan yönetiminden gelen endişelendirici açıklamalar, hepimizin geleceğini yüksek derecede tahmin edilemez kılıyor" ifadelerine yer verdi.

Tusk AB liderlerine yazdığı mektupta, "AB'nin dağılması, üye devletlere tam egemenlik vermeyecek. Aksine onları ABD, Çin ve Rusya gibi süpergüçlere bağımlı hale getirecek. Sadece birlikte kalırsak tam bağımsız olabiliriz. Avrupa'nın bütünleşmesini bir sonraki adıma taşıyan ve ortak duyguları değiştirebilecek iddialı ve sıradışı adımlar atmalıyız." dedi. (Habertürk)


Bu Haber 01.02.2017 - 09:19:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.